Съпруга с 36-годишен брак зад гърба си споделя ценните

...
  Съпруга с 36-годишен брак зад гърба си споделя ценните
Коментари Харесай

36 неща, които научих за 36 години брак

 

 възрастна-двойка

Съпруга с 36-годишен брак зад тила си споделя скъпите уроци, които е извлякла за тези години:

1. Ако си мислите, че бракът с някой друг  би бил доста по-лесен и по-приятен, най-вероятно грешите.

2. Голяма част от фамилните проблеми са решими. Наистина. Дори и най-трудните от тях.

3. Думата „ бракоразвод “ в качеството си на изнудване е рисково оръжие. Ако кажете „ Ще подам молба за бракоразвод “, ще нараните колегата си доста повече, в сравнение с в случай че кажете „ Толкова съм разочарована от нашите връзки “.

4. Изразът „ за мъжа като за каменна стена “ би трябвало да бъде пропуснат и заличен от лексикона. Бракът е нещо прелестно, което не е лишено от компликации. И тези компликации би трябвало да ги преодолеете дружно, без да се разпорежда цялата отговорност единствено на единия от сътрудниците.

5. Може би смятате, че хората не могат да бъдат променяни. Но това е илюзия. Омъжих се за брачна половинка си когато бях на по-малко от 20. Ако и двамата не се бяхме трансформирали за това време, в този момент щяхме да сме към момента наивни деца, продължаващи да упорстват, че би трябвало да се живее „ по този начин, както съм споделил “.

6. Може да имате щастливо семейство, и нещастно. Всичко е в ръцете на двама ви.

7. Всеки от нас живее мъчно. Причините за това са разнообразни. Ако имате проблеми на работа, то те стават проблеми и на брачната половинка ви. И назад. Така че след подписването към този момент не може да отговаряте единствено за себе си. От друга страна, от време на време да разделиш проблемите си на две – най-хубавият метод да се оправиш с живота.

8. Хората, които са нещастни в брака, си мислят, че казусът е в брака като институция. Казват, че той е стар или самичък по себе си неестествен. Но всичко, което се случва в фамилията ви, е резултат от вашите лични старания, а не статистика. Защо се отказвате да извършите нещо потребно?

9. Бракът е непрестанно образование. Никой от нас не влиза в фамилния живот „ изцяло въоръжен “. Ако обстановката излиза от надзор, това значи единствено, че не разполагате с нужните умения за превъзмогване на проблемите. Развивайте ги!

10. Борбата за власт в фамилията е освен неизбежна, само че и нужна. Никой от нас не може да построи здрави и постоянни връзки, в случай че не се научи да взема решение комплицирани въпроси, а в нужните обстановки да поеме своята отговорност. Изяснете си по кои въпроси ще играете съществена роля по емпиричен път.

11. Нито един брачен партньор не може да позволи вътрешните ви комплекси и да ви отърве от психическите контузии в детството. Ако си мислите, че с помощта на брачния си сътрудник можете да се чувствате в сигурност, то нищо няма да се получи, до момента в който придобиете вътрешна непоклатимост. Трябва да продължите да растете и да се развивате – без значение дали сте омъжени или не.

12. Любовта става по-силна с повече тествания, които преодолявате с вашия брачен партньор. Колкото по-голяма е компликацията, толкоз по-лесно ще се наслаждавате на моментите, когато всичко към този момент е наред.

13. Бракът – това са дълги договаряния за това по какъв начин би трябвало да вършиме нещата. Това е пари. Това е секс. Отглеждане на дете. Урок по домакинска работа. Може да се борите един с различен, а може и да си сътрудничите. Сътрудничеството, както демонстрира практиката, е надалеч по-продуктивно.

14. Дори и най-упоритите от вас могат да се научат да отстъпват. Повярвайте ми.

15. В множеството случаи, когато брачният партньор ви е сърдит или печален, не сте отговорни вие. Просто го запомнете.

16. В сложни времена ще ви помогне предаността. Нали сте си дали обещание, че ще бъдете дружно, до момента в който гибелта ви раздели? Това е задоволителна причина за това да се борите да запазите фамилията си с всички сили. Дори когато си мислите, че към този момент няма смисъл. Повярвайте, в множеството случаи има смисъл.

17. Бракът не може да ви направи по-добре или по-зле. В последна сметка, това е ваш избор.

18. Жалбите и непрекъснатите рецензии не са нещата, които ще доведат до смяна.

19. Депресията е една от най-големите закани за брака. Виждала съм доста фамилии, които се разпаднаха единствено от обстоятелството, че един от съпрузите се отхвърли прекомерно рано.

20. Статистиката на разводите демонстрира, че всяко второ семейство не устоя теста на времето, нали по този начин? Не напълно. Само половината от фамилните наблюдават този модел на държание, който обезпечено води до неуспех. И осъзнаването на тази елементарна истина може да промени всичко.

21. Бъдете благи – елементарно е. И оказва помощ.

22. Казвайте си „ Благодаря “ един на различен по-често.

23. Щастливото семейство – това е когато не дразните себе си и не дразните своя сътрудник.

24. Всеки брак минава през досада, фрустрация, „ стоманени причини “ и боричкане на порти. Вашата задача е да не вършиме от това покруса от космополитен мащаб.

25. Да държите сърцето си намерено не всеки път е елементарно.

26. Любовта задава доста въпроси. Но тя също по този начин ви дава отговори, когато си мислите, че сте създали неточност. Доверете се на любовта!

27. Бракът не е противоотрова против самотност. Комуникацията, близостта и общуването сред съпрузите е непостоянно. Понякога работим дружно. Понякога не. Важното е,  че мъжът може да ви утеши, когато сте създали своя лична неточност.

28. Лесно се върви по утъпкан път. Работа, вкъщо, тв приемник, вечеря, секс. А по какъв начин да прекарате събота вечер? Добавете многообразие.

29. Голяма част от сполучливите бракове са резултат от работата на един от съпрузите. Психолозите го назовават „ страж “. Трябва да бъде човек, на който може да разчитате в сложни моменти. Човек, който да ви бъде опора. Ако вашият брачен партньор е подобен – отлично. Но се постарайте да му отговаряте с реципрочност. Всички ние от време на време сме тъжни – даже в случай че външно изглеждаме мощни и самостоятелни.

30. Най-доброто нещо, което можете да извършите по време на спор е да го спрете. Не да разберете кой е прав и кой е крив. А просто да си починете и да се успокоите. Ще се върнете към този проблем по-късно.

31. Някои спорове не могат да бъдат решени посредством компромис. Не може да създадем половин дете или да купим половината туристически билети. Най-добрият излаз е когато единият каже „ да “, с цел да угоди на другия, другият да осъзнае, че това е подарък.

32. Споровете рядко се случват по своите същински аргументи. Мястото, където държите сапуна или безпорядъкът в кухнята могат да станат причина за огромен скандал. Ако се случи с вас, значи, имате къде-къде по-големи проблеми. Опитайте се да говорите с колегата си и да се разберете какъв е казусът, когато той се успокои.

33. Има огромна разлика сред „ щастливи в този момент “ и „ заживели дълго и щастливо “. Никой от нас не може да бъде благополучен 24/7. Слава Богу, не сме и длъжни да бъдем щастливи постоянно.

34.Когато си мислите, че би трябвало да споделите нещо значимо, само че се съмнявате, това значи, че в действителност би трябвало да го кажете.

35. Научете се да си вършиме проекти. Заедно. Ако мислите, че ще отидете на страховит уикенд някъде по-късно, най-вероятно в никакъв случай няма да го  извършите.

36. Един от вас би трябвало да върви напред. Да желае амнистия първи. Да прави взаимни отстъпки първи. Да напуща стаята по време на кавга първи. Да прости – първи. Защо този човек в фамилията да не си ти?

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР